5 z 11

fot. pixabay.com
Chutney z jabłek. Krok 3
Następnie obierz i posiekaj cebulę. Najlepiej pokroić ją w drobną kostkę. Posiekaj także papryczkę chili (pamiętaj, by usunąć z niej nasiona).
6 z 11

fot. pixabay.com
Chutney z jabłek. Krok 4
Chutney najlepiej zrobić w głębokiej patelni z grubym dnem lub w garnku.
7 z 11

fot. pixabay.com
Chutney z jabłek. Krok 5
Rozgrzej odrobinę oleju na patelni. Dodaj cebulę i podsmażaj, aż nabierze złotego koloru. Następnie dodaj jabłka, papryczkę, wlej ocet jabłkowy i wsyp przyprawy. Gotuj ok. 40 minut
8 z 11

fot. pixabay.com
Chutney z jabłek. Krok 7
Polecam doprawić chutney imbirem, zmielonym zielem angielskim i zmielonymi goździkami. Świetnie sprawdzi się także odrobina rozmarynu.