1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Geshas/ Getty Images
Chutney z jabłek
Zobacz, jak przygotować pyszny domowy chutney z jabłek. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11

fot. pixabay.com
Domowy chutney z jabłek
Chutney to gęsty sos, przypominający wytrawny dżem. Podaje się go zwykle do pieczonych mięs, wędlin, ryb i serów. Polecam prosty przepis na chutney z jabłek. Zrobisz go bez trudu.
3 z 11

fot. pixabay.com
Chutney z jabłek. Krok 1
Do przygotowania przepisu potrzebujesz kwaśnych jabłek. Świetnie sprawdzą się odmiany szara reneta i antonówka.
4 z 11

fot. pixabay.com
Chutney z jabłek. Krok 2
Na początek umyj i obierz jabłka. Pokrój je w małą kostkę.