9 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Podudzia z kurczaka. Krok 7
Kurczak w rękawie do pieczenia przypomina cukierek, związany na dwóch końcach. Jeśli masz czas, schowaj mięso na godzinę do lodówki.
10 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Podudzia z kurczaka. Krok 8
Włóż kurczaka do naczynia żaroodpornego.
11 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Podudzia z kurczaka. Krok 9
Wstaw naczynie z kurczakiem w rękawie do nagrzanego na 190 stopni piekarnika. Piecz najpierw 45 minut. Pamiętaj, by ustawić mięso na środku lub w dolnej części piekarnika — rękaw nie może dotykać ścianek.
12 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Podudzia z kurczaka. Krok 10
Wyjmij naczynie z kurczakiem. Nożyczkami lub nożykiem ostrożnie przetnij rękaw od góry. Rozchyl folię i wstaw całość na ok. 10 minut, by mięso mogło ładnie się zrumienić w piekarniku.