9 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto monte. Krok 7
Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej tzn. włóż ja do naczynia i ustaw je na garnku z wodą. Pamiętaj, by woda nie dotykała naczynia z czekoladą.
10 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto monte. Krok 8
Do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone i cukier. Zmiksuj. Jeśli lubisz mniej słodkie wypieki to możesz całkowicie pominąć cukier w tej masie.
11 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto monte. Krok 9
Do masy wlej rozpuszczoną z masłem czekoladę i zmiksuj. Dodaj posiekane drobno orzechy laskowe i wymieszaj. Wyłóż krem na ciasto, wygładź i schowaj do lodówki na minimum 30 minut.
12 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto monte. Krok 10
Przygotuj drugi krem: zmiksuj ser mascarpone ze śmietanką i cukrem pudrem.