9 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Placki ziemniaczane. Krok 7
Możesz zacząć smażyć ziemniaki - kładź po łyżce masy, delikatnie ją rozpłaszczając i smaż placki na złoty kolor z obu stron.
10 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Placki ziemniaczane. Krok 8
Gotowe placki ziemniaczane przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Dzięki temu jeszcze bardziej pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu.
11 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Placki ziemniaczane. Krok 9
Placki ziemniaczane gotowe. Proponuję podać je z jogurtem greckim doprawionym odrobiną soli i czosnku niedźwiedziego.
12 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Placki ziemniaczane. Krok 10
Smacznego!