5 z 13
Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Placki ziemniaczane. Krok 3

Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce, by odcedzić z nich nadmiar wody. Po kilku minutach w misce z wodą z odcedzonych ziemniaków na dnie wytrąci się biała masa czyli skrobia. Ostrożnie odlej wodę, a gęstą skrobię wybierz łyżką. Dodaj ją do ziemniaków.

6 z 13
Obierz cebulę. Zetrzyj ją na tarce na małych oczkach i dodaj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Placki ziemniaczane. Krok 4

Obierz cebulę. Zetrzyj ją na tarce na małych oczkach i dodaj do ziemniaków.

7 z 13
Dodaj do ziemniaków jajka, jogurt, mąkę pszenną, sól i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Placki ziemniaczane. Krok 5

Dodaj do ziemniaków jajka, jogurt, mąkę pszenną, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.

8 z 13
Rozgrzej olej na patelni. Ustaw średni płomień.
fot. Katarzyna Puczyńska

Placki ziemniaczane. Krok 6

Rozgrzej olej na patelni. Ustaw średni płomień.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik