9 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Babeczki czekoladowe. Krok 7
Na koniec wsyp pokrojoną w kostkę czekoladę. Wymieszaj całość delikatnie łyżką.
10 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Babeczki czekoladowe. Krok 8
Wypełnij foremki ciastem do 3/4 wysokości. Ja użyłam foremek silikonowych, które nie wymagają dodatkowych papierowych papilotek.
11 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Babeczki czekoladowe. Krok 9
Piecz babeczki czekoladowe w piekarniku nagrzanym na 170 stopni, przez około 15 minut. Gotowe wyjmij z foremek i wystudź.
12 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Babeczki czekoladowe. Krok 10
Babeczki czekoladowe są już gotowe. Możesz je jeść zaraz po przestudzeniu, gdy kawałki czekolady, będą jeszcze kusząco płynne. Nie wiem, czy uda ci się zachować babeczki na drugi dzień, ale jeśli tak, to przechowuj je w zamkniętym pojemniku.