Małgorzata Czuba-Skarzyńska
DziennikarzPortal i.plWarszawa
39 materiałów
W Polska Press zajmuję się m.in. tematyką wnętrzarską, ogrodową oraz rynkiem nieruchomości. Myślę, że przestrzeń i przedmioty, którymi się otaczamy istotnie wpływają na nasze samopoczucie i kreatywność. Warto więc zadbać o to, by były wyjątkowe. Na bieżąco śledzę więc najnowsze trendy w designie i doradzam Czytelnikom, jak pomysłowo i funkcjonalnie mogą zaaranżować dom, mieszkanie, taras, balkon i ogród.
Staram się pokazywać, że można zrobić modną metamorfozę wnętrza mając do dyspozycji nawet niewielki budżet. W moich artykułach o aranżacji domowej przestrzeni kieruję się maksymą znanego architekta modernistycznego Ludwiga Mies van der Rohe’a:
„Mniej znaczy więcej”.
Z wielką pasją przedstawiam czytelnikom m.in.:
- najnowsze trendy we wnętrzach i designie;
- kultowe meble, ceramikę i modne przedmioty z czasów PRL-u;
- jak mieszkają znane i lubiane gwiazdy;
- pomysły na modną metamorfozę salonu, tarasu i balkonu.
Interesuje mnie również ogólnie pojęta tematyka domowa. W moich artykułach znajdziecie m.in. porady:
- jak za pomocą kilku trików ekologicznie posprzątać dom;
- zrobić smakowite przetwory na zimę;
- oszczędzać na zakupach, żeby dopiąć domowy budżet;
- dobrać biurko dla pierwszaka;
- wybrać funkcjonalny drapak dla kota;
- uzyskać dopłatę do węgla i innych źródeł ciepła.
Jak trafiłam do serwisu Regiodom.pl?
Już od wielu lat jestem zawodowo związana z branżą wydawniczą, do której trafiłam bezpośrednio po studiach politechnicznych. Współtworzyłam i prowadziłam m.in. katalogi budowlane, parentingowe, wnętrzarskie oraz miesięcznik „Młody Technik”. Przez pewien czas byłam też związana z rynkiem nieruchomości. Gdy pojawiła się możliwość dołączenia do zespołu profesjonalistów w Polska Press postanowiłam ją wykorzystać. To była bardzo dobra decyzja!
Kilka słów o mnie
Praca dziennikarska i redaktorska oraz aranżacja wnętrz to moje pasje od wielu lat. W wolnych chwilach fotografuję, zwiedzam różne zakątki świata i słucham ulubionej muzyki. Uwielbiam aktywny wypoczynek – jazdę na rowerze i rolkach. Głaskanie kotów, pasjonujące lektury i pielęgnacja roślin domowych to mój sposób na dobre samopoczucie.
Jakie grzyby są najlepsze do przetworów na zimę? Te gatunki warto zbierać w lesie
Wysyp grzybów w lasach. Wielu grzybiarzy regularnie wraca do domu z koszami m.in. kurek, podgrzybków, kani, maślaków i borowików. Warto więc wybrać się na...
Jak wyczyścić grzyby w kilka chwil? Poznaj najlepsze triki na obieranie grzybów
Aromatyczne i smakowite grzyby pojawiły się już w lasach. Bez tych smakołyków nie wyobrażamy sobie dobrze zaopatrzonej domowej spiżarni. Już teraz warto wybrać...
Jak mrozić grzyby na zimę? Sprawdzone triki. Zobacz, co zrobić, żeby nie były gorzkie
Aromatyczne grzyby jadalne, które przynosimy z lasu latem i jesienią, szybką tracą świeżość i marnieją w domu już po kilku dniach. Czy jest na to jakiś sposób?...
Jakie śliwki na przetwory są najlepsze? Z tych owoców zrobisz najlepsze powidła!
Sezon na śliwki już się rozpoczął i będzie trwał aż do października. Podpowiadamy, jakie odmiany owoców warto wybrać, żeby przygotować pyszne marynaty, powidła,...
Słoiki na przetwory – jak je przygotować? Te najlepsze sposoby warto znać!
Słoiki na przetwory to element obowiązkowy, by móc zachować w spiżarni smaki lata na dłużej. Wakacje to przy tym najlepszy czas na zrobienie smakowitych...
Lody w wyjątkowej oprawie. Zobacz, jak pięknie można podać deser gościom
Pyszne lody i sorbety to jeden z najlepszych deserów na upał. Idealnie się sprawdzą zamiast ciasta po obiedzie, ale też warto je podać gościom podczas letniego...
Najlepszy przepis na konfiturę z czerwonej porzeczki. Przetestuj babciną recepturę
Czerwona porzeczka jest bogata w witaminę C i przeciwutleniacze. Jej niepowtarzalny smak i cenne właściwości zdrowotne sprawiają, że chętnie wykorzystujemy ją w...
Jak sprytnie usunąć pestki z czereśni i wiśni? Sprawdź, jak się ich szybko pozbyć
Sezon na czereśnie i wiśnie trwa w najlepsze, więc chętnie sięgamy po te sezonowe owoce. Wykorzystujemy je w kuchni do ciast, placków, gofrów i kompotów. Z...
Gotowanie i oszczędzanie. Zobacz, jak się najeść do syta i nie pójść z torbami
Zastanawialiście się, ile pieniędzy możecie zaoszczędzić, gotując w domu? Wystarczy wykorzystać sprawdzone triki, które pomogą obniżenie miesięczne wydatki na...
Bób z piekarnika, mikrofali czy z wody? Wyjątkowe przepisy na pyszne danie
Ja ugotować bób, żeby był aromatyczny, smaczny, chrupiący lub miękki? Jak go nie rozgotować, żeby stanowił pyszną przekąską lub dodatek do sałatki i zachował...