Małgorzata Czuba-Skarzyńska
DziennikarzPortal i.plWarszawa
39 materiałów
W Polska Press zajmuję się m.in. tematyką wnętrzarską, ogrodową oraz rynkiem nieruchomości. Myślę, że przestrzeń i przedmioty, którymi się otaczamy istotnie wpływają na nasze samopoczucie i kreatywność. Warto więc zadbać o to, by były wyjątkowe. Na bieżąco śledzę więc najnowsze trendy w designie i doradzam Czytelnikom, jak pomysłowo i funkcjonalnie mogą zaaranżować dom, mieszkanie, taras, balkon i ogród.
Staram się pokazywać, że można zrobić modną metamorfozę wnętrza mając do dyspozycji nawet niewielki budżet. W moich artykułach o aranżacji domowej przestrzeni kieruję się maksymą znanego architekta modernistycznego Ludwiga Mies van der Rohe’a:
„Mniej znaczy więcej”.
Z wielką pasją przedstawiam czytelnikom m.in.:
- najnowsze trendy we wnętrzach i designie;
- kultowe meble, ceramikę i modne przedmioty z czasów PRL-u;
- jak mieszkają znane i lubiane gwiazdy;
- pomysły na modną metamorfozę salonu, tarasu i balkonu.
Interesuje mnie również ogólnie pojęta tematyka domowa. W moich artykułach znajdziecie m.in. porady:
- jak za pomocą kilku trików ekologicznie posprzątać dom;
- zrobić smakowite przetwory na zimę;
- oszczędzać na zakupach, żeby dopiąć domowy budżet;
- dobrać biurko dla pierwszaka;
- wybrać funkcjonalny drapak dla kota;
- uzyskać dopłatę do węgla i innych źródeł ciepła.
Jak trafiłam do serwisu Regiodom.pl?
Już od wielu lat jestem zawodowo związana z branżą wydawniczą, do której trafiłam bezpośrednio po studiach politechnicznych. Współtworzyłam i prowadziłam m.in. katalogi budowlane, parentingowe, wnętrzarskie oraz miesięcznik „Młody Technik”. Przez pewien czas byłam też związana z rynkiem nieruchomości. Gdy pojawiła się możliwość dołączenia do zespołu profesjonalistów w Polska Press postanowiłam ją wykorzystać. To była bardzo dobra decyzja!
Kilka słów o mnie
Praca dziennikarska i redaktorska oraz aranżacja wnętrz to moje pasje od wielu lat. W wolnych chwilach fotografuję, zwiedzam różne zakątki świata i słucham ulubionej muzyki. Uwielbiam aktywny wypoczynek – jazdę na rowerze i rolkach. Głaskanie kotów, pasjonujące lektury i pielęgnacja roślin domowych to mój sposób na dobre samopoczucie.
Formy do wielkanocnych babek za grosze. Blachy do mazurków i mięs z Action i Pepco
Formy do pieczenia to istotny element wielkanocnego wyposażenia kuchni. Trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad w pierwszy dzień świąt i Lany Poniedziałek bez...
Faworki bez smażenia na tłusty czwartek - przepis! Ten chrust smakuje jak u babci
Jak zrobić faworki z piekarnika na tłusty czwartek? Podsuwamy najlepszy przepis na chrust. Chrupiące faworki bez smażenia w głębokim tłuszczu to świetny pomysł...
Kredensy to teraz hit. Kojarzysz kultowe urządzenia kuchenne z PRL-u? Galeria zdjęć
Kuchnie w PRL-u były bardzo do siebie podobne, bo meble i akcesoria produkowano na masową skalę. Upolowanie podstawowych sprzętów było dużym wyzwaniem i często...
Mnóstwo grzybów w lasach! Sprawdź na mapie grzybów, gdzie rosną teraz borowiki
Rekordowy wysyp grzybów w lasach. Ciepły i wilgotny listopad to najlepsza pora na zbieranie grzybów. W lasach obrodziły teraz m.in. kanie, rydze, borowiki i...
Orzechy włoskie rozłupiesz bez dziadka do orzechów. Tak sprytnie obierzesz je w mig
Orzechy włoskie chętnie wykorzystujemy do przygotowania dań i deserów, szczególnie w okresie świątecznym. To również smaczna i zdrowa przekąska. Niestety...
Jak wyczyścić piekarnik bez drogiej chemii? Te babcine sposoby są hitem sieci
Generalne jesienne porządki nie mogą się odbyć bez czyszczenia piekarnika. Niestety to trudne i nieatrakcyjne zajęcie, dlatego często odkładamy je na ostatnią...
Jak przygotować grzyby marynowane? Ten przepis na zalewę do grzybów warto znać!
Wysyp maślaków, borowików i innych grzybów w lasach. Jak przygotować grzyby marynowane i które rodzaje okażą się najlepsze? Zdania są podzielone, ale...
Jak czyścić drewnianą deskę do krojenia? Poznaj niezawodne triki z cytryną i sodą
Drewniane deski do krojenia królują w naszych kuchniach od lat. Nie tylko przygotowujemy na nich jedzenie, ale również serwujemy sery, wędliny, oliwki i inne...
Powidła śliwkowe według babcinego przepisu. Zobacz, jak zrobić ten domowy smakołyk
Powidła ze śliwek to jeden z najlepszych domowych przetworów na zimę, Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Sezon na śliwki trwa, warto więc zrobić z...
Jakie grzyby są najlepsze do przetworów na zimę? Te gatunki warto zbierać w lesie
Wysyp grzybów w lasach. Wielu grzybiarzy regularnie wraca do domu z koszami m.in. kurek, podgrzybków, kani, maślaków i borowików. Warto więc wybrać się na...