Anna Moyseowicz
dziennikarzStrona KobietSulęcin
42 materiały
Uważam, że to ludzie tworzą dziennikarstwo - nie tylko ci, którzy przygotowują materiały prasowe, internetowe, telewizyjne i radiowe, ale także bohaterowie tych materiałów oraz ich odbiorcy. Dlatego właśnie tak ważne jest dla mnie zaufanie Czytelnika, które pielęgnuję na każdym kroku – poprzez maksymalną rzetelność, obiektywizm i dyskrecję.
- Opisuję problemy ludzi w trudnych życiowych sytuacjach, bo wierzę, że nagłośnienie ich spraw może im pomóc
- Interweniuję tam, gdzie występuje konflikt
- Zwracam także uwagę na problemy, których konsekwencje mogą być bardzo szerokie
- A czasem po prostu spaceruję po okolicy
Ta praca niesie wielką satysfakcję
Swoją przygodę z dziennikarstwem zaczęłam podczas nauki w liceum, właśnie od wolontariatu w Gazecie Lubuskiej. Obserwowałam pracę dziennikarzy, zadawałam pytania i próbowałam tworzyć własne artykuły. Podczas studiów dziennikarskich odbyłam praktyki w kilku redakcjach prasowych oraz staż w telewizji. Moje teksty zaczęły ukazywać się w wydaniach internetowych i papierowych, a każdy z nich był ogromnym powodem do dumy. Szukanie tematów, które chciałabym zaprezentować, rozmowy z ludźmi, dnie spędzone w redakcji i ubieranie myśli w słowa dawały mi ogromną satysfakcję. Po pewnym czasie do udanych tekstów dołączyły udane teksty interwencyjne. Wówczas przekonałam się jaką radość daje niesienie pomocy poprzez dziennikarstwo i jaki wpływ mogą wywierać media na rzeczywistość.
A gdy mam trochę czasu...
W wolnym czasie spaceruję w lubuskich okolicznościach przyrody, czytam książki - głównie reportaże oraz książki podróżnicze, a czasem nawet coś upiekę. Z wykształcenia jestem również italianistką, więc zdarzy mi się przeczytać lub posłuchać czegoś po włosku. Lubię podróże, w szczególności te nietypowe, dalekie i organizowane samodzielnie. Kilka razy spróbowałam autostopu i sądzę, że jeszcze pomacham kciukiem przy drodze. Kto wie, może nawet dojadę w ten sposób do Włoch?
Puree ziemniaczane jest idealnym dodatkiem do obiadu. Jak je odpowiednio przyrządzić?
Puree ziemniaczane to klasyczny dodatek do mięs na ciepło. Świetnie komponuje się także z sosami i warzywami, jest banalnie łatwe w przygotowaniu, a co więcej...
Lasagne ze szpinakiem i fetą. Sycąca, wegetariańska propozycja na obiad lub kolację
Lasagne ze szpinakiem i serem feta to danie bardzo sycące, zdrowe i niedrogie. Taka zapiekanka jest świetnym rozwiązaniem na obiad, ponieważ jej przygotowanie...
Dieta Joe Bidena. Co na co dzień jada prezydent Stanów Zjednoczonych?
Wydawać by się mogło, że prezydent Stanów Zjednoczonych, jedna z najbardziej znaczących osób na świecie, zarządzająca supermocarstwem, ma wyjątkowe nawyki...
Zrazy w sosie - to smak dzieciństwa. Przepis na proste danie mięsne
Kawałki mięsa owinięte wokół różnych dodatków - właśnie tak najprościej można by zdefiniować zrazy. Choć to danie lubiane przez wielu, jednak coraz mniej...
Ciastka z masła orzechowego idealnie sprawdzą się na tłusty czwartek. Prosty przepis
Gdy przychodzi nagła ochota na coś słodkiego, do kawy lub herbaty, jako podwieczorek, na imprezę czy tłusty czwartek – ciasteczka z masła orzechowego sprawdzą...
Polskie wypieki wyróżnione. Taste Atlas wybrał najlepsze ciasta na świecie
Strona Taste Atlas, gromadząca informacje o jedzeniu z całego świata, opublikowała ranking najlepszych ciast. Są to słodkości znane i cenione, w szczególności w...
Pączki z jogurtu greckiego. Szybkie i pyszne na tłusty czwartek
Pączki na jogurcie greckim są malutkie i pulchne, a przede wszystkim bardzo szybkie w przygotowaniu. To doskonały pomysł na coś słodkiego i pysznego, gdy...
Lody w pączku. Przepis idealny na tłusty czwartek
Pączki z lodami to dość nietuzinkowa propozycja. Tradycyjne wypieki z oryginalnym nadzieniem zadowolą żądnych wrażeń łasuchów. Pyszne połączenie sprawdzi się na...
Dieta Meghan Markle jest niezwykle zdrowa. Co na co dzień jada księżna Sussex?
Bazuje na diecie wegańskiej, choć nie trzyma się jej restrykcyjnie, kawę zamieniła na zielony, energetyzujący sok, a niekiedy lubi napić się czerwonego wina....
Można jednocześnie oszczędzić i znaleźć ciekawy pomysł na obiad. Jak? Sprawdź!
Znowu nie ma pomysłu na obiad, a z lodówki co rusz wyrzucane są kolejne produkty po terminie ważności? Owoce i warzywa zdążą się zepsuć, zanim znajdzie się...