Anna Moyseowicz
dziennikarzStrona KobietSulęcin
54 materiały
Uważam, że to ludzie tworzą dziennikarstwo - nie tylko ci, którzy przygotowują materiały prasowe, internetowe, telewizyjne i radiowe, ale także bohaterowie tych materiałów oraz ich odbiorcy. Dlatego właśnie tak ważne jest dla mnie zaufanie Czytelnika, które pielęgnuję na każdym kroku – poprzez maksymalną rzetelność, obiektywizm i dyskrecję.
- Przeprowadzam wywiady z inspirującymi kobietami
https://stronakobiet.pl/rezyserowanie-to-zawsze-w-jakims-stopniu-zaskoczenie-rozmowa-z-klara-kochanska-bajon-rezyserka-matek-pingwinow/ar/c6p2-27051837
- Poruszam tematy psychologiczne
https://stronakobiet.pl/moze-niezauwazenie-zatruwac-ci-zycie-i-podkopywac-poczucie-wlasnej-wartosci-jak-rozpoznac-narcyza/ar/c6p2-26988519
- Piszę też po prostu o modzie i urodzie
Ta praca niesie wielką satysfakcję
Swoją przygodę z dziennikarstwem zaczęłam podczas nauki w liceum od wolontariatu w jednej z gazet regionalnych. Obserwowałam pracę dziennikarzy, zadawałam pytania i próbowałam tworzyć własne artykuły. Podczas studiów dziennikarskich odbyłam praktyki w kilku redakcjach prasowych oraz staż w telewizji. Moje teksty zaczęły ukazywać się w wydaniach internetowych i papierowych, a każdy z nich był ogromnym powodem do dumy. Szukanie tematów, które chciałabym zaprezentować, rozmowy z ludźmi, dnie spędzone w redakcji i ubieranie myśli w słowa dawały mi ogromną satysfakcję. Po pewnym czasie do udanych tekstów dołączyły udane materiały interwencyjne. Wówczas przekonałam się jaką radość daje niesienie pomocy poprzez dziennikarstwo i jaki wpływ mogą wywierać media na rzeczywistość.
Pracowałam w Gazecie Lubuskiej i współpracowałam z TVP Gorzów. Obecnie jestem dziennikarką serwisów tematycznych Polska Press.
A gdy mam trochę czasu...
W wolnym czasie spaceruję w lubuskich okolicznościach przyrody, czytam książki - głównie reportaże oraz książki podróżnicze, a czasem nawet coś upiekę. Z wykształcenia jestem również italianistką, więc zdarzy mi się przeczytać lub posłuchać czegoś po włosku. Lubię podróże, w szczególności te nietypowe, dalekie i organizowane samodzielnie. Kilka razy spróbowałam autostopu i sądzę, że jeszcze pomacham kciukiem przy drodze. Kto wie, może nawet dojadę w ten sposób do Włoch?
Wilgotne i pełne smaku. Przepis na pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym to doskonała opcja na sycący, domowy, ale zarazem niecodzienny obiad, który zachwyci wszystkich domowników. Tak...
Są pyszne już na gorąco. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą smakują obłędnie!
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą to ekspresowa przekąska do kawy lub herbaty, ale też świetny pomysł na poczęstunek dla rodziny czy przyjaciół, którzy...
Idealny obiad na chłodny, jesienny dzień. Każdy poprosi o dokładkę
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem nie tylko nieziemsko pachnie, ale i smakuje. Taka wprost wyjęta z piekarnika, choć gorąca, jest najlepsza. Połączenie...
Są smaczniejsze i zdrowsze, niż te z McDonalds'a. Oto przepis na ciastka z jabłkami
Ciastka z ciasta francuskiego z jabłkami to słodkie pyszności, które przygotujesz w zaledwie kilkanaście minut. Przypominają nieco słynne wypieki z sieci...
To ciasto marchewkowe z orzechami rozpływa się w ustach. Sprawdź przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami uratuje sytuację, gdy nagle mają wpaść goście, a my nie zrobiliśmy wcześniej zakupów. Do jego wykonania potrzebne jest tylko...
Dodatek idealny do mięs! Surówka, o której wielu już zapomniało
Bogactwo witamin, chrupka, lekko ostra, o specyficznym, ale zaskakującym smaku – tak można określić surówkę z czarnej rzepy. Jest ona świetnym dodatkiem do mięs...
Pizza hawajska – pyszna i kontrowersyjna. Przepis na pizzę z szynką i ananasem
Czy pizza hawajska to pizza? Pizza hawajska ma wielu zwolenników, a także przeciwników, a wszyscy zagorzale bronią swoich zdań. To danie wzbudza wiele emocji,...
Tarta z truskawkami to prosty przepis na pyszny deser. Zobacz, film jak ją zrobić
Tarta z truskawkami zachwyci każdego, kto jej spróbuje. Kombinacja kruchego ciasta, delikatnego kremu i truskawek oczaruje zarówno swoim wyglądem, jak i...
Przepis na kompot z czereśni. Zamknij smak i zapach lata w słoiku
Kompot z czereśni to napój szybki w przygotowaniu, pyszny i zdrowy. Ten smak kojarzony jest z dzieciństwem, ale uwielbiają go również dorośli i seniorzy. Kompot...
Szparagi w cieście francuskim to szybka przekąska. Zobacz film, jak je zrobić
Szparagi w cieście francuskim przygotowuje się w mgnieniu oka, ale ich zapach i smak pozostają w pamięci jeszcze długo po zjedzeniu. To danie, do którego wraca...