5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Masę na piernik z dynią należy przełożyć do keksówki...
fot. Anna Daniluk

Aromatyczny piernik z dynią jak z PRL-u. Ten przepis królował na stołach jesienią. Szczypta popularnej przyprawy podkreśli słodycz

Piernik z dynią w foremce

Masę na piernik z dynią należy przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i oprószonej mąką pszenną. Piernik dyniowy trzeba piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Niemiec z ukraińską fałszywką wpadł na granicy w Medyce

Niemiec z ukraińską fałszywką wpadł na granicy w Medyce

W Rzeszowie 48 tys. odbiorców było pozbawionych dostaw prądu

W Rzeszowie 48 tys. odbiorców było pozbawionych dostaw prądu

Polecamy

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Domowa konfitura z rabarbaru. Jest tak dobra, że można się uzależnić

Domowa konfitura z rabarbaru. Jest tak dobra, że można się uzależnić

Najlepszy sernik na spotkania w plenerze. Wystarczy zmieszać kilka składników

Najlepszy sernik na spotkania w plenerze. Wystarczy zmieszać kilka składników