9 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 8
Ubij słodką śmietankę z cukrem pudrem i wanilią. Dodaj ser mascarpone i wymieszaj łyżką lub mikserem na małych obrotach.
10 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 9
Żelatynę podgrzej w kąpieli wodnej (postaw naczynie z żelatyną na garnku z małą ilością wody i podgrzewaj, aż będzie płynna). Dwie łyżki masy serowej dodaj do żelatyny, wymieszaj i wlej całość ponownie do masy, dokładnie mieszając.
11 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 10
Blaty ciasta nasącz wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Na pierwszym blacie połóż połowę masy serowej. Przykryj ją warstwą herbatników.
12 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 11
Następnie na herbatniki wyłóż masę kajmakową i także przykryj ją warstwą herbatników. Na herbatniki wyłóż resztę masy serowej i wygładź.