5 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 4
Zmniejsz obroty miksera i dodaj żółtka, mąkę i kakao. Zmiksuj do połączenia składników.
6 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 5
Przelej ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz ok. 30 minut.
7 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 6
Gotowe ciasto wyjmij z blaszki i wystudź. Przekrój je na dwa blaty. Zrób galaretkę z owocami: obie galaretki rozpuść w gorącej, przegotowanej wodzie, ostudź i dodaj maliny. Odstaw do stężenia.
8 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 7
Możesz zacząć szykować krem. Żelatynę namocz w ciepłej, przegotowanej wodzie i wymieszaj.