1 z 14
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Moyseowicz
Zapiekana kasza jaglana z owocami to pomysł na sycące śniadanie
Do kaszy można dodać wybrane owoce.
2 z 14

fot. Anna Moyseowicz
Składniki do przygotowania zapiekanej kaszy jaglanej z owocami
Szklanka kaszy, trzy szklanki mleka, szklanka wiórków kokosowych, pół szklanki miodu, garść orzechów, dwa jabłka, gruszka, banan, trzy brzoskwinie, osiem śliwek, łyżeczka masła i łyżeczka cynamonu.
3 z 14

fot. Anna Moyseowicz
Kaszę jaglaną należy uprażyć
Prażenie może trwać nawet kilkanaście minut. Należy to robić tak długo, aż poczujemy zapach orzechów.
4 z 14

fot. Anna Moyseowicz
Po uprażeniu kaszę myjemy
Dzięki myciu kaszy pozbędziemy się ewentualnych zanieczyszczeń, pomoże to również w pozbyciu się goryczki.