1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Risotto z pieczarkami
Pyszne i idealnie kremowe risotto z pieczarkami. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Risotto z pieczarkami. Przygotowanie
Risotto to szybkie danie do zrobienia na jednej patelni. Warto sięgnąć po specjalny ryż do risotto, np. arborio.
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Risotto z pieczarkami. Krok 1
Pieczarki umyj, obierz i pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Risotto z pieczarkami. Krok 2
Podsmaż pieczarki na małej ilości oleju. Możesz także podsmażać je najpierw na suchej patelni i gdy woda odparuje, dodać olej i podsmażyć je na rumiano.