9 z 11
W czasach PRL-u hołdowano chrześcijańskiej tradycji pomimo...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna

W czasach PRL-u hołdowano chrześcijańskiej tradycji pomimo niechęci władzy. Na zdjęciu kobieta robiąca kurpiowskie palmy.

10 z 11
Monika Milewska to autorka książki o historii kulinariów w PRL „Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL”
fot. Anna Jakubowska/materiały prasowe Państwowego Instytutu Wydawniczego

Monika Milewska to autorka książki o historii kulinariów w PRL „Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL”

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Polecamy

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut