5 z 13
Dodaj mleko roślinne lub wodę, olej, szczyptę soli, cukier i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Wegańskie pączki. Krok 3

Dodaj mleko roślinne lub wodę, olej, szczyptę soli, cukier i alkohol np. spirytus. Zagnieć ciasto.

6 z 13
Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na godzinę, by podrosło....
fot. Katarzyna Puczyńska

Wegańskie pączki. Krok 4

Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na godzinę, by podrosło. Na zdjęciu widać już wyrośnięte, gotowe ciasto.

7 z 13
Podziel ciasto na równe porcje i uformuj pączki. Przykryj je...
fot. Katarzyna Puczyńska

Wegańskie pączki. Krok 5

Podziel ciasto na równe porcje i uformuj pączki. Przykryj je ściereczką i odstaw na 10 minut.

8 z 13
Rozgrzej roślinny olej i smaż pączki z obu stron. Pączki z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Wegańskie pączki. Krok 6

Rozgrzej roślinny olej i smaż pączki z obu stron. Pączki z mąki pełnoziarnistej, będą szybko robić się ciemne, ale smaż je na średnim ogniu przez ok. 5 minut, by nie były w środku surowe. Gotowe przełóż na ręcznik papierowy.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna