1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Wegańskie pączki
Miękkie i puszyste wegańskie pączki. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Wegańskie pączki. Przepis
Wegańskie pączki proponuję przygotować z dodatkiem mleka roślinnego lub wody oraz z olejem roślinnym np. kokosowym.
3 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Wegańskie pączki. Krok 1
W miseczce wymieszaj drożdże z odrobiną cukru. Mieszaj aż staną się płynne.
4 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Wegańskie pączki. Krok 2
Do dużej miski przesiej mąkę. Może to być mąką pszenna tortowa lub tak jak na zdjęciu mąka pszenna pełnoziarnista. W środek mąki wlej drożdże i odstaw na 10 minut.