1 z 2
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żur gotowano codziennie na śniadanie, bo to smaczna, ciepła...
fot. pixabay.com/tombock1

Tradycyjny żurek. Dziś wielkanocna zupa, kiedyś posiłek biednych. Jak gospodynie robiły żur?

Żur gotowano codziennie na śniadanie, bo to smaczna, ciepła i pożywna potrawa, a przede wszystkim każdą gospodynię było na nią stać.

Zobacz również

Nowy prezes Górnika. Od lat jest związany z klubem z Łęcznej

NOWE
Nowy prezes Górnika. Od lat jest związany z klubem z Łęcznej

Remont drogi krajowej 91 Świecie – Chełmno. Wreszcie koniec. Zobacz zdjęcia

NOWE
Remont drogi krajowej 91 Świecie – Chełmno. Wreszcie koniec. Zobacz zdjęcia

Polecamy

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia