3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tradycja jego wypiekania sięga jeszcze czasów...
fot. Pixabay/congerdesign

Tradycyjne smaki Dolnego Śląska. Poznaj ten piękny region od kuchni

Wrocławskie ciasto z kruszonką

Tradycja jego wypiekania sięga jeszcze czasów przedwojennych.
W okresie letnim nadzienie ciasta wzbogacano jabłkami, truskawkami czy rabarbarem. Z kolei zimą dodawano mak, albo biały ser.
Ciasto ma charakterystyczną cynamonową posypkę.

Zobacz, co jeszcze zjesz na Dolnym Śląsku. Poruszaj się za pomocą STRZAŁEK lub GESTÓW w smartfonie.

Zobacz również

Tak było na trybunach na meczu GKM Grudziądz - Unia Leszno. Zobacz zdjęcia

Tak było na trybunach na meczu GKM Grudziądz - Unia Leszno. Zobacz zdjęcia

Kilkaset rowerzystów uczestniczyło w rajdzie gwiaździstym do Lubostronia

Kilkaset rowerzystów uczestniczyło w rajdzie gwiaździstym do Lubostronia

Polecamy

Kiedy znudzą mi się pieczone udka z kurczaka, podaję mięso w ten sposób. Palce lizać!

Kiedy znudzą mi się pieczone udka z kurczaka, podaję mięso w ten sposób. Palce lizać!

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami. Szybkie, tanie i smaczne danie

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami. Szybkie, tanie i smaczne danie

Nie wiesz, co zrobić ze szparagami? Ugotuj pyszne risotto z kurczakiem

Nie wiesz, co zrobić ze szparagami? Ugotuj pyszne risotto z kurczakiem