1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Ślimaczki pizzowe
Pyszne ślimaczki pizzowe to idealna przekąska na każdą okazję. Zobacz przepis. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Ślimaczki pizzowe
Ślimaczki pizzowe można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Ich wykonanie jest bardzo proste. Zacznij od przygotowania ciasta drożdżowego.
3 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Ślimaczki pizzowe. Krok 1
Drożdże rozetrzyj z cukrem, odrobiną wody. Posyp szczyptą mąki i odstaw na 10 minut.
4 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Ślimaczki pizzowe. Krok 2
Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, drożdże, jogurt, wodę i olej. Wyrób elastyczne ciasto i przykryj ściereczką. Odstaw na ok. 30 minut, by podwoiło swoją objętość.