1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Puszysty sernik z mleka w proszku
Ten sernik to prawdziwy rarytas. Zobacz, jak przygotować pyszny i puszysty sernik z mlekiem w proszku. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Puszysty sernik z mleka w proszku. Przepis
Przygotowanie sernika zacznij od wyjęcia na blat kuchenny wszystkich potrzebnych składników — muszą mieć temperaturę pokojową. Możesz użyć sera w wiaderku lub trzykrotnie zmielonego twarogu.
3 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Puszysty sernik z mleka w proszku. Krok 1
Najpierw rozdziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę.
4 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Puszysty sernik z mleka w proszku. Krok 2
Gdy żółtka z cukrem będą dobrze ubite, to zmniejsz obroty miksera i wsypuj powoli mleko w proszku. Dodaj wanilię oraz budynie w proszku.