5 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Puszysty sernik z mleka w proszku. Krok 3
Nie przerywając ucierania, dodawaj porcjami ser twarogowy lub ser z wiaderka. Następnie wlewaj stopniowo mleko oraz olej.
6 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Puszysty sernik z mleka w proszku. Krok 4
W oddzielnej misce ubij białka na sztywną i lśniącą pianę. Dodaj je do masy serowej i delikatnie wymieszaj łyżką.
7 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Puszysty sernik z mleka w proszku. Krok 5
Przelej sernik do formy wyłożonej papierem do pieczenia i przygotuj tzw. kąpiel wodną. Oznacza to, że formę należy włożyć do większej blaszki, wypełnionej wodą do 1/3 wysokości formy z ciastem.
8 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Puszysty sernik z mleka w proszku. Krok 6
Piecz sernik w kąpieli wodnej przez 1 godzinę w 170 stopniach. Pozostaw do wystudzenia w piekarniku.