9 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Krokiety z kapustą i pieczarkami. Krok 7
Miksuj tylko tyle, by składniki się połączyły. Odstaw ciasto na kilka minut na bok.
10 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Krokiety z kapustą i pieczarkami. Krok 8
Smaż naleśniki z obu stron na lekko natłuszczonej olejem patelni.
11 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Krokiety z kapustą i pieczarkami. Krok 9
Weź drugą, dużą patelnię i przełóż na nią pieczarki. Postaw na średni ogień i podsmażaj. Gdy woda odparuje, polej pieczarki olejem i dodaj posiekaną cebulę. Wymieszaj i chwilę podsmaż.
12 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Krokiety z kapustą i pieczarkami. Krok 10
Dodaj kapustę i podsmażaj całość przez kilka minut. Na koniec dopraw farsz do smaku solą i pieprzem.