1 z 13
Przewijaj galerię w dół
Krem sułtański, jeden z najpopularniejszych deserów czasów...
fot. msz

Krem sułtański

Krem sułtański, jeden z najpopularniejszych deserów czasów PRL. Zobacz w galerii przepis, jak go zrobić krok po kroku. Przesuwaj zdjęcia gestem lub strzałką.


2 z 13
Zimną śmietankę z lodówki wlewamy do zimnego, wysokiego...
fot. msz

Krem sułtański. Krok 1

Zimną śmietankę z lodówki wlewamy do zimnego, wysokiego naczynia i ubijamy mikserem na wolnych obrotach.

3 z 13
Ubijamy jeszcze kilka minut. Cukier puder dodajemy stopniowo...
fot. msz

Krem sułtański. Krok 3

Ubijamy jeszcze kilka minut. Cukier puder dodajemy stopniowo do masy.

4 z 13
Jak masa nieco zgęstnieje, zwiększ nieco obroty. Nie można...
fot. msz

Krem sułtański. Krok 3

Jak masa nieco zgęstnieje, zwiększ nieco obroty. Nie można jednak robić tego zbyt długo, bo zrobi nam się prawie masło.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem