4 z 13
Poprzednie
Następne
Przekąski na narty. Zobacz sprawdzone przepisy na potrawy, które możesz zabrać do plecaka
Maślane ciasteczka posmakują każdemu. Jeśli chcesz, by były jeszcze bardziej pożywne możesz dodać do nich ulubione bakalie. Zobacz przepis:
Składniki
- 3 szklanki mąki pszennej,
- 200 g masła,
- 3/4 szklanki cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 6 żółtek,
- opakowanie cukru waniliowego.
Przygotowanie
Mąkę przesiewamy na stolnicę i siekamy z zimnym masłem. Dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Całość zagniatamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Schłodzone ciasto wałkujemy na około pięć milimetrów grubości i wycinamy kółka. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 20 minut w 180 stopniach.