4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maślane ciasteczka posmakują każdemu. Jeśli chcesz, by były...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przekąski na narty. Zobacz sprawdzone przepisy na potrawy, które możesz zabrać do plecaka

Maślane ciasteczka posmakują każdemu. Jeśli chcesz, by były jeszcze bardziej pożywne możesz dodać do nich ulubione bakalie. Zobacz przepis:
Składniki
- 3 szklanki mąki pszennej,
- 200 g masła,
- 3/4 szklanki cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 6 żółtek,
- opakowanie cukru waniliowego.

Przygotowanie
Mąkę przesiewamy na stolnicę i siekamy z zimnym masłem. Dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Całość zagniatamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Schłodzone ciasto wałkujemy na około pięć milimetrów grubości i wycinamy kółka. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 20 minut w 180 stopniach.

Zobacz również

Maturzyści Collegium Gostomianum w Sandomierzu odebrali świadectwa i nagrody [FOTO]

Maturzyści Collegium Gostomianum w Sandomierzu odebrali świadectwa i nagrody [FOTO]

Maturzyści z liceum Kochanowskiego w Radomiu odebrali świadectwa. Ale święto! [FOTO]

Maturzyści z liceum Kochanowskiego w Radomiu odebrali świadectwa. Ale święto! [FOTO]

Polecamy

Obłędny budyń czekoladowy na deser. Zawsze wychodzi. Trudno mu się oprzeć!

Obłędny budyń czekoladowy na deser. Zawsze wychodzi. Trudno mu się oprzeć!

Pikantna pasta paprykowa do grillowanego mięsa. Świetnie podbija smak potraw

Pikantna pasta paprykowa do grillowanego mięsa. Świetnie podbija smak potraw

Nic nie kosztuje, a wspaniale oczyszcza. Zrobisz z niej sok, napar lub sałatkę

Nic nie kosztuje, a wspaniale oczyszcza. Zrobisz z niej sok, napar lub sałatkę