9 z 16
Wyłącz mikser, a do ciasta dodaj pokrojone banany, orzeszki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Chlebek bananowy. Krok 8

Wyłącz mikser, a do ciasta dodaj pokrojone banany, orzeszki i żurawinę. Całość wymieszaj łyżką.

10 z 16
Przełóż masę do formy keksowej wyłożonej papierem do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Chlebek bananowy. Krok 9

Przełóż masę do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz chlebek bananowy ok. 40 min. w 170 stopniach.

11 z 16
Sprawdź, czy ciasto jest gotowe za pomocą patyczka do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Chlebek bananowy. Krok 10

Sprawdź, czy ciasto jest gotowe za pomocą patyczka do szaszłyków - wbij patyczek w chlebek, jeśli patyczek będzie czysty, to znak, że ciasto gotowe, a jeśli będzie obklejony ciastem, to zostaw chlebek jeszcze w piekarniku na następne 5 min.

12 z 16
Po upieczeniu wyjmij chlebek bananowy z formy i przestudź.
fot. Katarzyna Puczyńska

Chlebek bananowy. Krok 11

Po upieczeniu wyjmij chlebek bananowy z formy i przestudź.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

Zobacz również

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka