3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasolka po bretońsku nazwą nawiązuje do regionu Bretanii,...
fot. pl.123rf.com/lenyvavsha

Pierogi ruskie, ryba po grecku i śledź po japońsku. Te nazwy mogą was zmylić

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku nazwą nawiązuje do regionu Bretanii, który znajduje się we Francji. Jednak danie w wersji przyrządzanej w Polsce jest nieznane Francuzom. Nasza fasolka po bretońsku to daleka interpretacja dania o nazwie casoluet, składającego się z mięsa i fasoli.

Zobacz również

Walczyli, ale zostali z niczym. Sandecja coraz bliżej 3. ligi!

Walczyli, ale zostali z niczym. Sandecja coraz bliżej 3. ligi!

Walczyli, ale zostali z niczym. Sandecja coraz bliżej 3. ligi!

Walczyli, ale zostali z niczym. Sandecja coraz bliżej 3. ligi!

Polecamy

Wiosenna zupa, którą gotuję do znudzenia. Przepis, jak od babci

Wiosenna zupa, którą gotuję do znudzenia. Przepis, jak od babci

Nasyci brzuch, nacieszy oczy. Jej smak powala na kolana!

Nasyci brzuch, nacieszy oczy. Jej smak powala na kolana!

Nie używaj tych narzędzi kuchennych! Zawierają substancje rakotwórcze

Nie używaj tych narzędzi kuchennych! Zawierają substancje rakotwórcze