1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Pyszne drożdżowe paluchy to idealna przekąska na imprezę....
fot. Katarzyna Puczyńska

Paluchy drożdżowe na słono

Pyszne drożdżowe paluchy to idealna przekąska na imprezę. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 12
Paluchy drożdżowe to pyszna przekąska. Proponuję doprawić je...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paluchy drożdżowe na słono. Przygotowanie

Paluchy drożdżowe to pyszna przekąska. Proponuję doprawić je pysznym serkiem, czosnkiem i grubą solą. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, ale warto poczekać aż ciasto nieco podrośnie przed pieczeniem.

3 z 12
Wymieszaj drożdże z cukrem i mlekiem, odstaw na 10 minut. Na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paluchy drożdżowe na słono. Krok 1

Wymieszaj drożdże z cukrem i mlekiem, odstaw na 10 minut. Na desce lub stolnicy posiekaj mąkę z masłem, dodaj żółtka, sól, śmietanę i drożdże.

4 z 12
Zagnieć ciasto, przykryj np. folią spożywczą i odstaw na 30...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paluchy drożdżowe na słono. Krok 2

Zagnieć ciasto, przykryj np. folią spożywczą i odstaw na 30 minut. W miseczce wymieszaj serek z czosnkiem granulowanym i odrobiną czosnku niedźwiedziego.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka