9 z 25
Wstaw ciasto do nagrzanego na 170 stopni piekarnika. Po 35...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Shrek. Krok 7

Wstaw ciasto do nagrzanego na 170 stopni piekarnika. Po 35 minutach pieczenia, biszkopt powinien być gotowy (najlepiej sprawdzić to patyczkiem). Wyjmij go z blaszki i przestudź.

10 z 25
Nasącz
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Shrek. Krok 8

Nasącz

11 z 25
Gdy biszkopt jest już upieczony i przestudzony, możesz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Shrek. Krok 8

Gdy biszkopt jest już upieczony i przestudzony, możesz zacząć przygotowywać pierwszy krem. Potrzebujesz niecały litr soku owocowego o zielonym kolorze.

12 z 25
3/4 soku przelej do garnka i ustaw na średni ogień....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Shrek. Krok 9

3/4 soku przelej do garnka i ustaw na średni ogień. Doprowadź do wrzenia. Resztę soku wymieszaj z budyniami w proszku.

Pozostało jeszcze 12 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

Zobacz również

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu