9 z 25

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Shrek. Krok 7
Wstaw ciasto do nagrzanego na 170 stopni piekarnika. Po 35 minutach pieczenia, biszkopt powinien być gotowy (najlepiej sprawdzić to patyczkiem). Wyjmij go z blaszki i przestudź.
10 z 25

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Shrek. Krok 8
Nasącz
11 z 25

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Shrek. Krok 8
Gdy biszkopt jest już upieczony i przestudzony, możesz zacząć przygotowywać pierwszy krem. Potrzebujesz niecały litr soku owocowego o zielonym kolorze.
12 z 25

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Shrek. Krok 9
3/4 soku przelej do garnka i ustaw na średni ogień. Doprowadź do wrzenia. Resztę soku wymieszaj z budyniami w proszku.