9 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżówki z jabłkami. Krok 7
W garnuszku rozpuść łyżę masła, dodaj jabłka i cynamon i podsmażaj całość 2 minuty, aż jabłka nieco zmiękną.
10 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżówki z jabłkami. Krok 8
Przygotuj kruszonkę: w miseczce wymieszaj mąkę, cukier i wanilię, zalej je rozpuszczonym masłem i wymieszaj rękami. Gdy ciasto jest już wystarczająco podrośnięte, możesz zacząć przygotowywanie drożdżówek.
11 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżówki z jabłkami. Krok 9
Porcje ciasta rozwałkuj, wytnij okrągłe kształty za pomocą szklanki lub foremki. W każdym krążku zrób dołek.
12 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżówki z jabłkami. Krok 10
W zagłębienie ciasta włóż nadzienie jabłkowe. Przełóż drożdżówki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.