9 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety ziemniaczane. Krok 8
Na każdy placuszek kładź łyżkę nadzienia, przykryj drugim placuszkiem i zlep brzegi formując kotlecik.
10 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety ziemniaczane. Krok 9
Obtaczaj kotleciki w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Najlepiej ustawić mały ogień, by kotleciki się dobrze dosmażyły.
11 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety ziemniaczane. Krok 10
Gotowe kotlety ziemniaczane podawaj z surówką lub z z sosem pieczarkowym, śmietanowym czy czosnkowym.
12 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety ziemniaczane
Kotlety ziemniaczane są bardzo łatwe do przygotowania. Proponuję nadziać je farszem z pieczarek, cebulki i sera.