5 z 16
Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody, oleju i soli. Ma być...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 4

Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody, oleju i soli. Ma być elastyczne i miękkie. Zostaw je na ok. 10 minut.

6 z 16
Do dużego garnka wlej wody, dodaj łyżkę soli i wstaw na mały...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 5

Do dużego garnka wlej wody, dodaj łyżkę soli i wstaw na mały ogień. Możesz zacząć lepić pierogi.

7 z 16
Porcje ciasta wałkuj na grubość ok 2 mm. Jeśli to konieczne...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 6

Porcje ciasta wałkuj na grubość ok 2 mm. Jeśli to konieczne to podsypuj ciasto odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy.

8 z 16
Za pomocą szklanki lub foremki wycinaj krążki ciasta.
fot. Katarzyna Puczyńska

Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 7

Za pomocą szklanki lub foremki wycinaj krążki ciasta.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik