5 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 4
Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody, oleju i soli. Ma być elastyczne i miękkie. Zostaw je na ok. 10 minut.
6 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 5
Do dużego garnka wlej wody, dodaj łyżkę soli i wstaw na mały ogień. Możesz zacząć lepić pierogi.
7 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 6
Porcje ciasta wałkuj na grubość ok 2 mm. Jeśli to konieczne to podsypuj ciasto odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy.
8 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 7
Za pomocą szklanki lub foremki wycinaj krążki ciasta.