1 z 16
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Pierogi z kapustą i grzybami
Pyszne i delikatne pierogi z kapustą i grzybami. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 1
Namoczone przez kilka godzin lub przez całą noc grzyby odcedź i wypłucz. Ponownie zalej je wodą i gotuj ok. 40 min. Odcedź, zachowując wodę.
3 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 2
Kapustę kiszoną odciśnij, przełóż do garnka i zalej wodą z gotowania grzybów. Gotuj do miękkości przez ok. 45 minut.
4 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 3
Posiekaj drobno kapustę i grzyby. Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj kapustę i grzyby i podsmażaj ok. 2 minutki. Na koniec dopraw przyprawami do smaku - mielonym kminkiem, majerankiem, solą i pieprzem.