9 z 22

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 8
Posyp bezę płatkami migdałowymi. Ich ilość dobierz według uznania. Ja dodaję tak na oko dwie garści płatków.
10 z 22

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 9
Piecz bezę w nagrzanym piekarniku na 110 stopni przez 1 godzinę. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i zostaw bezę w piekarniku do wystudzenia.
11 z 22

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 10
Zrób galaretkę malinową: rozpuść galaretkę w przegotowanej, gorącej wodzie, przestudź i dodaj maliny. Schowaj do lodówki, by stężała. Uwaga - jeśli używasz mrożonych malin dodaj zamiast 700 ml wody tylko 500 ml.
12 z 22

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 11
Gdy galaretka nieco stężeje, rozsmaruj ją na spodzie z ciasta. Schowaj całość do lodówki.