9 z 22
Posyp bezę płatkami migdałowymi. Ich ilość dobierz według...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto malinowa chmurka. Krok 8

Posyp bezę płatkami migdałowymi. Ich ilość dobierz według uznania. Ja dodaję tak na oko dwie garści płatków.

10 z 22
Piecz bezę w nagrzanym piekarniku na 110 stopni przez 1...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto malinowa chmurka. Krok 9

Piecz bezę w nagrzanym piekarniku na 110 stopni przez 1 godzinę. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i zostaw bezę w piekarniku do wystudzenia.

11 z 22
Zrób galaretkę malinową: rozpuść galaretkę w przegotowanej,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto malinowa chmurka. Krok 10

Zrób galaretkę malinową: rozpuść galaretkę w przegotowanej, gorącej wodzie, przestudź i dodaj maliny. Schowaj do lodówki, by stężała. Uwaga - jeśli używasz mrożonych malin dodaj zamiast 700 ml wody tylko 500 ml.

12 z 22
Gdy galaretka nieco stężeje, rozsmaruj ją na spodzie z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto malinowa chmurka. Krok 11

Gdy galaretka nieco stężeje, rozsmaruj ją na spodzie z ciasta. Schowaj całość do lodówki.

Pozostało jeszcze 9 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Zobacz również

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam