2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Od lewej: Marianne Pfeffer Gjengedal jako Frida Kahlo...
fot. materiały prasowe Wydawnictwa Dwie Siostry

Na Dzień Kobiet wypróbuj wyjątkowe przepisy niezwykłych kobiet. Czekolada Fridy Kahlo czy kurczak Sophii Loren? Wybierz sama

Gorąca czekolada z przyprawami Fridy Kahlo

Od lewej: Marianne Pfeffer Gjengedal jako Frida Kahlo

Składniki:
600 ml mleka
100 g dobrej gorzkiej czekolady, posiekanej
1/2 laski wanilii
Szczypta chili
Szczypta cynamonu
Szczypta soli
Śmietanka kremówka

Przygotowanie:
1. Laskę wanilii przekrój wzdłuż i wyskrob nasionka.
2. Nasionka i laskę umieść w garnku wraz z mlekiem i przyprawami.
3. Podgrzej, dodaj czekoladę i zamieszaj do rozpuszczenia.
4. Wyjmij laskę wanilii.
5. Podawaj z lekko ubitą śmietanką, możesz też posypać cynamonem.

Zobacz również

Jubileusz 100-lecia Zespołu Szkół Ekonomicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu

Jubileusz 100-lecia Zespołu Szkół Ekonomicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu

Poważny wypadek pod Proszowicami. Tir i osobówka. Dwie osoby ranne

Poważny wypadek pod Proszowicami. Tir i osobówka. Dwie osoby ranne

Polecamy

Kiedy znudzą mi się pieczone udka z kurczaka, podaję mięso w ten sposób. Palce lizać!

Kiedy znudzą mi się pieczone udka z kurczaka, podaję mięso w ten sposób. Palce lizać!

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami. Szybkie, tanie i smaczne danie

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami. Szybkie, tanie i smaczne danie

Nie wiesz, co zrobić ze szparagami? Ugotuj pyszne risotto z kurczakiem

Nie wiesz, co zrobić ze szparagami? Ugotuj pyszne risotto z kurczakiem