17 z 27

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Krok 15
Rozwałkuj ciasto i przełóż do blaszki. Na wierzchu ułóż śliwki.
18 z 27

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Krok 16
Śliwki ułóż skórką do dołu, najlepiej równo w rzędach, by każdy kawałek miał dużą porcję owoców.
19 z 27

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Krok 17
Wyjmij kruszonkę z lodówki i rozetrzyj w palcach, aż będzie przypominała mokry piasek. Posyp ciasto kruszonką.
20 z 27

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Krok 18
Piecz ciasto ok. 40 minut w 180 stopniach. By lepiej podrosło, możesz włożyć ciasto do piekarnika, który dopiero się nagrzewa.