1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z fasolką szparagową
Lekka i wyrazista w smaku sałatka z fasolką szparagową to najlepsza przekąska na lato. Zobacz przepis. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z fasolką szparagową. Przepis
Przepis na sałatkę z fasolką szparagową i ziemniakami jest bardzo łatwy do zrobienia. Po ugotowaniu i wystudzeniu warzyw resztę przygotujesz w 10 minut.
3 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z fasolką szparagową. Krok 1
Najpierw ugotuj młode ziemniaki lub ziemniaki sałatkowe. Zagotuj garnek osolonej wody i wrzuć umyte i obrane lub poskrobane ziemniaki. Gotuj do miękkości przez około 20 minut. Wystudź.
4 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z fasolką szparagową. Krok 2
Fasolkę umyj, odetnij końce i wrzuć do zimnej wody z łyżeczką soli i łyżeczką cukru. Gotuj od 5 do 10 minut, aż będzie miękka. Odcedź i wystudź.