5 z 11
Rozdziel żółtka od białek. W misce wymieszaj mąkę pszenną...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babka majonezowa. Krok 2

Rozdziel żółtka od białek. W misce wymieszaj mąkę pszenną ziemniaczaną i proszek do pieczenia.

6 z 11
Zacznij ubijać białka ze szczyptą soli. Gdy będą już...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babka majonezowa. Krok 3

Zacznij ubijać białka ze szczyptą soli. Gdy będą już gęstnieć, dodawaj stopniowo cukier i cukier waniliowy. Zmniejsz obroty i dodaj po jednym żółtku. Następnie dodawaj porcjami suche składniki, a na koniec majonez.

7 z 11
Przelej ciasto do blaszki do pieczenia. Wstaw do piekarnika...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babka majonezowa. Krok 4

Przelej ciasto do blaszki do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piecz około 40 minut.

8 z 11
Upieczoną babkę wyjmij z formy i wystudź. Przed podaniem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babka majonezowa. Krok 5

Upieczoną babkę wyjmij z formy i wystudź. Przed podaniem udekoruj ją cukrem pudrem lub lukrem.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto