5 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Babka majonezowa. Krok 2
Rozdziel żółtka od białek. W misce wymieszaj mąkę pszenną ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
6 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Babka majonezowa. Krok 3
Zacznij ubijać białka ze szczyptą soli. Gdy będą już gęstnieć, dodawaj stopniowo cukier i cukier waniliowy. Zmniejsz obroty i dodaj po jednym żółtku. Następnie dodawaj porcjami suche składniki, a na koniec majonez.
7 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Babka majonezowa. Krok 4
Przelej ciasto do blaszki do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piecz około 40 minut.
8 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Babka majonezowa. Krok 5
Upieczoną babkę wyjmij z formy i wystudź. Przed podaniem udekoruj ją cukrem pudrem lub lukrem.