5 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto kostka hiszpańska. Krok 3
Białka zacznij ubijać mikserem, dodaj szczyptę soli. Gdy zaczną się robić gęste dodawaj porcjami cukier.
6 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto kostka hiszpańska. Krok 4
Zmniejsz obroty miksera i dodaj mąkę z kakao oraz żółtka. Miksuj tylko tyle by składniki się połączyły.
7 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto kostka hiszpańska. Krok 5
Przelej ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Gotowe ciasto wyjmij z formy i wystudź.
8 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto kostka hiszpańska. Krok 6
Teraz pora na czekoladowo-kawowy krem. Zagotuj mleko, zdejmij z ognia i dodaj czekoladę. Wymieszaj na gładką masę i przestudź.