5 z 9
Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 4

Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.

6 z 9
Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 5

Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową kładź na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

7 z 9
Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni)...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę. Krok 6

Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni) przez pół godziny. Następnie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i w zależności od tego, jaką bezę lubisz, piecz ją jeszcze przez 30 minut (będzie miękka i ciągnąca w środku) lub przez godzinę (będzie bardziej chrupiąca).

8 z 9
Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę? Krok 7

Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym piekarniku do wystygnięcia.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna