3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pieczony w całości lub kawałkach, często zostaje nam na...
fot. pixabay.com

Jak przechowywać i podgrzewać ugotowaną żywność? Nie wyrzucaj resztek jedzenia do kosza na śmieci

Kurczak

Pieczony w całości lub kawałkach, często zostaje nam na później. To świetna okazja, żeby przygotować z niego później np. lunch do pracy. Przede wszystkim resztki kurczaka zostaw pod przykryciem do ostygnięcia, następnie przechowuj je w lodówce do 3 dni. Gotowanego czy pieczonego kurczaka można też zamrozić.

Przed podgrzaniem kurczaka najlepiej jest wyjąć wcześniej z lodówki, aby miał temperaturę pokojową. Jeśli masz takż możliwość, zamiast mikrofali do podgrzania wybierz patelnię lub piekarnik.

Zobacz również

Mimo iż był pijany, wsiadł za kółko, a później próbował uciekać

NOWE
Mimo iż był pijany, wsiadł za kółko, a później próbował uciekać

Praca i edukacja. Jak łączyć studia z zatrudnieniem?
Materiał informacyjny

Praca i edukacja. Jak łączyć studia z zatrudnieniem?

Polecamy

Cudownie wilgotne ciasto pomarańczowe. Delicja jakich mało!

Cudownie wilgotne ciasto pomarańczowe. Delicja jakich mało!

3 błędy, które popełniasz przy gotowaniu ryżu. Mogą kosztować cię zdrowie!

3 błędy, które popełniasz przy gotowaniu ryżu. Mogą kosztować cię zdrowie!

Wiosenna zupa, którą gotuję do znudzenia. Przepis, jak od babci

Wiosenna zupa, którą gotuję do znudzenia. Przepis, jak od babci