5 z 10
Ciasto na pizzę Margherita można podzielić na dwie równe...
fot. Anna Daniluk

Ciasto na pizzę Margherita. Etap 4

Ciasto na pizzę Margherita można podzielić na dwie równe porcje lub zrobić z niego jeden duży placek. Ciasto trzeba rozłożyć na papierze do pieczenia.

6 z 10
Składniki na sos pomidorowy do pizzy należy zblendować lub...
fot. Anna Daniluk

Sos pomidorowy do pizzy. Etap 5

Składniki na sos pomidorowy do pizzy należy zblendować lub użyć domowej passaty pomidorowej.

7 z 10
Mozzarellę należy odsączyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym...
fot. Anna Daniluk

Mozzarella do pizzy. Etap 6

Mozzarellę należy odsączyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym lub kuchennym i pokroić na plastry. Po odsączeniu powinny ważyć 250 g.

8 z 10
Na wierzchu spodu do pizzy należy rozsmarować sos pomidorowy...
fot. Anna Daniluk

Dodatki do pizzy Margherita. Etap 7

Na wierzchu spodu do pizzy należy rozsmarować sos pomidorowy i ułożyć plastry mozzarelli. Pizzę Margherita należy piec przez 9 minut w 240 stopniach Celsjusza.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie