1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Pizza Margherita
Domowa pizza Margherita to przysmak pochodzący z Włoch. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania pizzy.
2 z 10

fot. Anna Daniluk
Składniki na pizzę Margheritę. Etap 1
Wszystkie suche składniki należy dokładnie wymieszać z ciepłą wodą i oliwą z oliwek.
3 z 10

fot. Anna Daniluk
Ciasto na pizzę Margherita. Etap 2
Składniki trzeba wymieszać do momentu uzyskania elastycznej i zwartej kulki ciasta. Następnie należy odstawić ją do wyrośnięcia na minimum 30 minut w ciepłym miejscu.
4 z 10

fot. Anna Daniluk
Pizza Margherita. Etap 3
Po wyrośnięciu ciasto drożdżowe powinno podwoić objętość oraz powinny być widoczne pęcherzyki powietrza.