9 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 8
Jeszcze ciepły farsz przełóż ostrożnie na cukinie. Staraj się wypełnić ich środek.
10 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 9
Wlej odrobinę wody do naczynia, by cukinie mogły w piekarniku dobrze zmięknąć.
11 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 10
Na koniec posyp wierzch faszerowanych cukinii startym na małych oczkach żółtym serem np. salami lub gouda.
12 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 11
Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową błyszczącą stroną do środka. Piecz 25 minut w 180 stopniach, zdejmij przykrycie i zapiekaj całość jeszcze ok. 10 minut.