9 z 17
Jeszcze ciepły farsz przełóż ostrożnie na cukinie. Staraj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Cukinia faszerowana gyros. Krok 8

Jeszcze ciepły farsz przełóż ostrożnie na cukinie. Staraj się wypełnić ich środek.

10 z 17
Wlej odrobinę wody do naczynia, by cukinie mogły w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Cukinia faszerowana gyros. Krok 9

Wlej odrobinę wody do naczynia, by cukinie mogły w piekarniku dobrze zmięknąć.

11 z 17
Na koniec posyp wierzch faszerowanych cukinii startym na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Cukinia faszerowana gyros. Krok 10

Na koniec posyp wierzch faszerowanych cukinii startym na małych oczkach żółtym serem np. salami lub gouda.

12 z 17
Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową błyszczącą...
fot. Katarzyna Puczyńska

Cukinia faszerowana gyros. Krok 11

Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową błyszczącą stroną do środka. Piecz 25 minut w 180 stopniach, zdejmij przykrycie i zapiekaj całość jeszcze ok. 10 minut.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu