
Surówka z młodej kapusty i ogórka
Pyszna, zdrowa i chrupiąca surówka z młodej kapusty do obiadu. Zobacz, jak ją zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Surówka z młodej kapusty i ogórka. Przepis
Przepis na polecaną przeze mnie surówkę jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia. Lista potrzebnych składników też nie należy do zbyt długich. Wystarczy młoda kapusta, ogórki i szczypiorek. Do tego prosty sos winegret z czosnkiem.

Surówka z młodej kapusty i ogórka. Krok 1
Na początek umyj główkę kapusty, zdejmij pierwsze, uszkodzone liście i przekrój całość na pół. Do przepisu potrzebujesz jednej połówki kapusty, drugą możesz wykorzystać np. do zrobienia bigosu.Zobacz kolejne zdjęcia — pod każdym zamieściłam wskazówki do przepisu.

Surówka z młodej kapusty i ogórka. Krok 2
Połówkę młodej kapusty drobno pokrój i przełóż do miski. Możesz ułatwić sobie pracę i posiekać kapustę za pomocą robota kuchennego.