17 z 26
Rozgrzej tłuszcz do 180 stopni. Na małej kulce ciasta...
fot. Katarzyna Puczyńska

Oponki drożdżowe. Krok 17

Rozgrzej tłuszcz do 180 stopni. Na małej kulce ciasta sprawdź, czy temperatura jest odpowiednia. Ciasto powinno od razu zacząć się smażyć.

18 z 26
Smaż oponki z obu stron.
fot. Katarzyna Puczyńska

Oponki drożdżowe. Krok 18

Smaż oponki z obu stron.

19 z 26
Gotowe przełóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar...
fot. Katarzyna Puczyńska

Oponki drożdżowe. Krok 19

Gotowe przełóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.

20 z 26
Usmaż wszystkie oponki.
fot. Katarzyna Puczyńska

Oponki drożdżowe. Krok 20

Usmaż wszystkie oponki.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Połącz pomidory z cebulą i ogórkiem. Zyskasz sałatkę pełną witamin

Połącz pomidory z cebulą i ogórkiem. Zyskasz sałatkę pełną witamin

Smakowita potrawka z kurczaka. Kaszubi mówią na to danie „frykasy”

Smakowita potrawka z kurczaka. Kaszubi mówią na to danie „frykasy”

Zadziwiające steki z kapusty na obiad. Takim obiadem zaskoczysz rodzinę

Zadziwiające steki z kapusty na obiad. Takim obiadem zaskoczysz rodzinę

Zobacz również

Najlepsze dania kuchni niemieckiej. Podczas EURO 2024 zjesz nie tylko kiełbasę

Najlepsze dania kuchni niemieckiej. Podczas EURO 2024 zjesz nie tylko kiełbasę

Smakowita potrawka z kurczaka. Kaszubi mówią na to danie „frykasy”

Smakowita potrawka z kurczaka. Kaszubi mówią na to danie „frykasy”