1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Bułki dyniowe
Domowe bułki dyniowe na drożdżach to świetna propozycja na śniadanie. Dzięki pełnoziarnistej mące pszennej dostarczy więcej błonnika niż mąka tortowa. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć przygotowanie krok po kroku
2 z 8

fot. Anna Daniluk
Bułki dyniowe. Krok 1
Na początku do miski należy dodać purée dyniowe.
3 z 8

fot. Anna Daniluk
Bułki dyniowe. Krok 2
Do dyni należy dodać mleko z rozpuszczonymi drożdżami, roztopione masło i sól. Następnie dodać przesiane mąki.
4 z 8

fot. Anna Daniluk
Bułki dyniowe. Krok 3
Wszystkie składniki należy połączyć w zwartą kulkę ciasta i odstawić na 2 godziny do wyrastania.