5 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 4
Wlej do kakaowej śmietanki mleko skondensowane słodzone. Miksuj kolejne 2 minuty. Jeśli masz niesłodzone mleko, to dodaj do lodów cukier lub jego zdrowszy zamiennik np. ksylitol.
6 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 5
Przelej masę do pudełka spożywczego na mrożonki — możesz dodatkowo dodać do niej posiekaną czekoladę lub orzechy. Zamknij pudełko i schowaj do zamrażarki na około 6 godzin.
7 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 6
Nie musisz mieszać czy miksować masy w trakcie mrożenia. Lody i tak będą idealnie kremowe i pyszne.
8 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 7
Po zamrożeniu lody są na początku dość twarde. Przed podaniem warto odczekać kilka minut, by się ładniej nakładały.