1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Przepis
Zobacz, jak zrobić przepyszne lody czekoladowe bez jajek i bez użycia maszynki. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 1
Słodką i dobrze schłodzoną śmietankę przelej do wysokiej miski. Polecam użyć śmietanki 36%.
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 2
Wsyp do śmietanki czubate łyżki ciemnego kakao. Jeśli nie masz kakao, to zetrzyj na tarce na małych oczkach gorzką czekoladę i dodaj do masy.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 3
Zacznij miksować masę na małych obrotach. Po około 2 minutach śmietanka powinna być już lekko napowietrzona i gęstsza. Nie musisz jej ubijać na sztywno.